چک لیست سیسمونی ضروری نوزاد دختر و پسر

مادرانی که اولین فرزند خود را در راه دارند به این فکر می‌کنند که نوزادشان به چه چیزهایی نیاز واقعی خواهد داشت و باید این لوازم را قبل از تولد نوزاد خریداری کنند.

خرید لوازمی که در بدو تولد زیاد مورد استفاده نوزاد نیستند ضرورتی ندارد. اما باید مراقب باشید که وقتی با نوزاد خود به منزل می‌روید، همه لوازم مورد نیاز خود را در اختیار داشته باشید. هیچ‌کس نمی‌خواهد با یک نوزاد گریان به فروشگاه برود تا لوازم مورد نیاز خود را خریداری کند.

شاید لیستی تهیه کرده و اقلام آن را خریده باشید اما باز هم احساس کنید که چیزی را فراموش کرده‌اید. شاید هم می‌خواهید بدانید که از نظر مادران باتجربه چه لوازمی باید قبل از توجه خریداری شود.

ابتدا 6 مورد کاملاً ضروری را به شما می گوییم:

6 مورد کاملاً ضروری از سیسمونی نوزاد

لیست سیسمونی دختر و پسر

نوع وسایل ضروری که دختر و پسر نیاز دارند باهم تفاوت خاصی ندارد و فقط باید در طرح و رنگ آنها دقت کرد. ما در این لیست اسباب بازی ها را لحاظ نکرده ایم زیرا مسلماً در بدو ورود به خانه از بیمارستان به آنها نیازی ندارید و همواره هدایای بسیاری شامل اسباب بازی به شما می رسد اما شما می توانید اسباب بازی های مفید برای نوزاد را با توجه به جنسیت نوزاد خود لحاظ کنید. 

 1- گهواره یا تخت نوزاد

یکی از این موارد تخت نوزاد است. این کار را به بعد از تولد توزاد موکول نکنید چون سرهم کردن آن زمان‌بر است. همچنین نوزاد شما وقتی به منزل بیاید نیاز به جایی امن برای خواب دارد.

نکته: گهواره نوزاد یک فضای خواب راحت است که می‌توانید برای شیردهی در شب کنار تخت خود قرار دهید.

2- تشک تخت نوزاد

نوزاد شما قرار است سالها، از این تشک استفاده کند پس حتماً جنس خوب خریداری کنید.

نکته: برای جلوگیری از کثیف کاری، تشک ضد آب بخرید. حداقل دو ملحفه هم تهیه کنید که به نوبت آنها را تعویض کنید.

3- پرده‌های تاریک کننده اتاق

وجود این پرده‌ها باعث می‌شود که نوزاد شما راحت‌تر به خواب برود و خواب طولانی‌تری داشته باشد. اگر نور خورشید باعث بیدار شدن نوزاد می‌شود، این پرده‌ها مانع از  بیدار شدن نوزاد می‌شوند.

4- تاب برقی نوزاد

مادری میگفت هنوز هم تعجب می‌کنم که چطور فکر می‌کردم می‌توانم بدون تاب برقی نوزاد سر کنم؟ البته جواب را می‌دانم. در ابتدا نمی‌خواستم عادات بد خوابیدن را در نوزادم ایجاد کنم. اما بعد متوجه شدم که هر زمان که بتوانیم، باید عادات خوب را در نوزاد ایجاد کنیم؛ اما گاهی اوقات هم لازم است هر کاری انجام دهیم تا نوزاد بخوابد. یکی از بهترین راهها برای خواب نوزاد تاب نوزادی است. مادران معمولاً به بیشتر از یک راه برای خواباندن نوزاد خود نیاز دارند. تاب نوزادی باعث می‌شود دستهای شما آزاد باشد و نوزاد هم شانسی برای چرت زدن خواهد داشت.

تاب برقی کنترلی برای خوابیدن نوزاد

5- پتوی نوزادی

علاوه بر قنداق، پتوی نوزاد هم لازم است. از پتو می‌توانید برای پوشاندن نوزاد در هنگام شیردهی، پوشش روی کاسکه، تشک برای پهن کردن روی زمین و بسیاری موارد دیگر استفاده کنید.

6- پد تعویض پوشک و کاور

روی میز تعویض پوشک باید یک پد قرار دهید. نوع آن هم باید به گونه‌ای باشد که بتوانید به راحتی به سطح میز بچسبانید تا لیز نخورد. همچنین این پد باید برای ایمنی نوزاد، بند هم داشته باشد. بعلاوه، برای این پدها حداقل نیاز به دو کاور دارید تا در صورت کثیف شدن بتوانید آنها را بشویید.

7- پوشک نوزاد

درست است که همیشه به پوشک نیاز دارید اما در خرید پوشک نوزاد دقت کنید و تعداد زیاد نخرید چون ممکن است اندازه آن به نوزاد نخورد، زودتر از حد معمول برای نوزاد کوچک شود یا اینکه نوزاد به یک مارک خاص حساسیت داشته باشد. فعلاً یک بسته پوشک کافی است. با این حال اگر پوشک با قیمت مناسب و تخفیف پیدا کردید، می‌توانید به تعداد زیاد خریداری کنید. اما رسید آن را نگه دارید تا در صورت لزوم بتوانید آن را پس دهید.

8- دستمال مرطوب

دستمال مرطوب را باید در جاهای مختلف نگه دارید، از میز تعویض پوشک گرفته تا کیف پوشک و اتومبیل. دستمال مرطوب هم مثل پوشک است و نباید تعداد زیادی از یک مارک را خریداری کنید چون ممکن است نوزادتان به یک مارک خاص حساسیت نشان دهد.

9- پد تعویض قابل حمل

بسیاری از کیف‌های پوشک، پد تعویض قابل حمل هم دارند اما بهتر است یک پد دیگر برای منزل هم بخرید. جای آن هم باید روی میز تعویض باشد. البته برخی از مدل های پوشک نوزاد بیبی کینگ هم این پد را به همراه بسته بندی خود دارد

اگر فضای کوچکی دارید برای تعویض نوزاد نیازی نیست که او را تا اتاق خواب ببرید و حتما میز تعویض پوشک داشته باشید، حتی اگر فاصله چند متر باشد. یک جای تعویض کوچک در اتاق نشیمن می‌تواند برای تعویض سریع و راحت بسیار مناسب باشد.

10- کرم محافظ پای نوزاد

کرم محافظ پا نه تنها سوزش پای نوزاد را آرام می‌کند، بلکه از سوختگی هم جلوگیری می‌کند. کرم مثل یک محافظ بین رطوبت (آب، عرق یا ادرار) و پوست نوزاد عمل می‌کند. پس از هر بار تعویض پوشک و مسلماً در هنگام سوختگی، باید از پماد استفاده کنید.

11- صندلی ماشین و کالسکه سر هم

کالسکه‌ای بخرید که بتوانید صندلی ماشین نوزاد را به راحتی درون آن قرار دهید. وقتی سایز صندلی برای کودک کوچک شود، می‌تواند مستقیم در کالسکه بنشیند.

کالسکه و صندلی ماشین کودک

12- کیف پوشک

هربار که از منزل بیرون می‌روید، چه برای مدت کم یا زیاد ، نیاز به کیف پوشک دارید. در کیف پوشک باید علاوه بر پوشک و دستمال مرطوب، دیگر لوازم ضروری مانند لباس، پستانک، دارو و هرچه مورد نیاز است را قرار دهید.

نکته: کیف پوشکی که می‌خرید باید فضای عایق برای شیشه پستانک و یک پد تعویض مسافرتی داشته باشد.

13- آغوشی و کریر

آغوشی نوزاد به ویژه در ماههای اول بسیار مفید است چون به مادر کمک می‌کند نوزاد را بخواباند. هرچه امکانات بیشتری برای خواباندن نوزاد داشته باشید، راحت‌تر می‌توانید او را بخوابانید و یکی از این راهها آغوشی نوزاد است.

14- دارو

از پزشک متخصص نوزادتان بپرسید که چه داروهایی را باید تهیه کنید.

15- لوازم بهداشتی و وسایل خانگی نوزاد

نوزادان به وسایل بهداشتی زیادی نیاز ندارند اما برخی اقلام مخصوص نوزاد هستند. شامپو سر و بدن، ناخنگیر، لوسیون بدن، ضدعفونی کننده دست (برای مادر)، برس و شانه سر و مایع شستشوی لباس از این اقلام هستند.

16- لباس‌های مورد نیاز نوزاد

اگر مهمانی خاصی در پیش رو ندارید، لباس‌های تجملی را فراموش کنید و تنها لباسهای راحتی مناسب مورد نیاز نوزاد را تهیه کنید.

17- پیش‌بند آروغ‌گیری

پیش بند آروغ نه تنها در هنگام شیردهی بلکه در کل روز مورد نیاز است. نوزاد مدت زیادی بعد از شیر خوردن هم ممکن است آب‌ریزش از دهان داشته باشد و این پیش‌بندها می‌تواند از کثیف شدن لباسهایتان جلوگیری کند.

نکته: پیش‌بندهای فانتزی را فراموش کنید و کهنه‌های پارچه‌ای خریداری کنید. این پارچه‌ها بزرگتر بوده و جذب آنها بالاتر از پیش‌بندهای معمولی هستند. نزدیک به 20 عدد از این پیش‌بندها نیاز دارید. همچنین فعلاً نیازی به خرید پیش‌بند غذا ندارید. زمانی که کودکتان آماده غذا خوردن شد می‌توانید این پیش‌بندها را تهیده کنید.

پیش بند آروغ گیر نوزاد

18- شیردوش

اگر می‌خواهید فرزندتان تنها از شیر خودتان تغذیه کند، داشتن شیردوش به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید شیردادن به نوزاد را به فرد دیگری هم بسپارید. دوشیدن شیر به ویژه در روزهای اول می‌تواند باعث افزایش شیر شود.

19- شیشه شیر و سر‌شیشه

برای شیردهی به نوزاد، چه شیر خشک یا شیر دوشیده شده، نیاز به شیشه شیر دارید. فعلاً شیشه‌های 120 میلی لیتری کافی هستند. سر‌شیشه هم باید تنگ باشد تا جریان شیر کمی از آن عبور کند.

20- پستانک

بعضی نوزادان دوست دارند پستانک بمکند تا آرام شوند. این کار به شما کمک می‌کند بدون شیردادن به نوزاد، او را آرام کنید

21- سوتین و تاپ شیردهی

مادران شیرده برای شیردهی راحت‌تر نیاز به سوتین و تاپ شیردهی دارند. از آنجا که احتمالاً مدت زمان زیادی به این لوازم نیاز خواهید داشت، چند قلم از آنها را تهیه کنید. به راحتی می‌توانید این تاپ‌ها را زیر لباسهای دیگر بپوشید. سوتین‌های شیردهی هم به شما امکان می‌دهند لباسهای معمولی بپوشید و بتوانید شیردهی راحتی را تجربه کنید.

22- لیف حمام

برای شستن و حمام کردن نوزاد با صابون، از لیف پارچه‌ای استفاده کنید. بافت نرم این لیف‌ها باعث می‌شود که پوست لطیف نوزاد آسیب نبیند.

23- حوله حمام

بیشتر حوله‌های حمام کلاه دارند تا سر نوزاد را بعد از حمام گرم و خشک نگه دارند. بافت نرم آنها هم مانع از آزرده شدن پوست نوزاد می‌شود.

24- هدیه‌ای از طرف نوزاد جدید

آمدن یک برادر یا خواهر جدید برای هر کودکی تغییر بزرگی به شمار می‌رود. برای اینکه کودک شما زودتر با این تغییر سازگار شود، یک اسباب بازی بخرید و آن را کادو کنید و به عنوان هدیه از طرف نوزاد جدید به او هدیه دهید. این کار باعث می‌شود که تصویری از بخشندگی و شادی از نوزاد جدید در ذهن کودک شما شکل بگیرد.