نکات تربیتی نوزاد 3 ماهه | چند ایده ی خلاقانه

ما به عنوان پدر و مادر توجه ویژه ای به حرکات جدید و چیز هایی که نوزادمان یاد می گیرد داریم؛ به عنوان مثال چرخیدن روی کمر، حرکت کردن به شکل چهار دست و پا، نشستن، ایستادن یا راه رفتن.

اما نکته مهم این است که نباید فراموش کنیم نوزادان و کودکان در هفته های قبل از یادگیری هر کدام از این مهارت ها، در حال یادگیری مهارت های کوچک و ساده تری بوده اند که در نتیجه تجمیع آن ها توانسته اند به مهارت های بزرگتر و عادت های جدید خود برسند.

در این جا به عنوان مثال می خواهیم به یکی از این مهارت های خاص اشاره کنیم که زمینه را برای یادگیری چرخیدن به روی شکم فراهم می آورد:

یکی از مهارت های نوزادان در ۳ تا ۴ ماهگی

چند ماه قبل از این که نوزاد بخواهد چرخیدن به سمت شکم را یاد بگیرد (که این اتفاق معمولا در ۴ الی ۵ ماهگی رخ می دهد)، نوزاد نحوه رساندن چانه به قفسه سینه خود را فرا می گیرد.

او معمولا این کار را قبل از این که بتواند پاهای خود را بالا آورده و آن ها را ببیند یا حتی یاد بگیرد چگونه اسباب بازی ها را در دست خود نگه دارد، یاد خواهد گرفت.

حرکت دادن چانه به سمت جلو به قدرت کافی در گردن و انعطاف پذیری مناسب نیاز دارد و به یکی از اولین حرکت هایی تبدیل می شود که نوزاد، انجام آن را یاد خواهد گرفت و شما از آن لذت خواهید برد.

بازی های آموزشی برای نوزادان ۳ تا ۴ ماهه

این بازه زمانی از سن کودکان فرصت بسیار مناسبی برای برخی بازی های همراه با حرکت و تلاش است که کودک سعی کند ناحیه سینه و شکم یا پاهای خود را با بلند کردن سر خود ببیند. در این جا تعدادی ایده و بازی را به شما معرفی می کنیم:

۱- بالا آوردن پا به کمک قرار گرفتن حوله زیر باسن

پس از قرار دادن اسباب بازی یا جغجغه بر روی پا یا پوشیدن جوراب های رنگارنگ در پای نوزاد، یک حوله در زیر باسن نوزاد قرار دهید و به کمک آن کمی پاهای او را بالا بیاورید تا توجه نوزاد به آن ها جلب شود. این کار را با قرار دادن پای نوزاد بر روی پاهای خود یا یک بالشت کوچک و ضخیم مخصوص انجام دهید.

۲- آواز خواندن، حرف زدن و بوسیدن کودک

بسیاری از والدین این کار را به شکل طبیعی انجام می دهند اما پیشنهاد می کنیم در این زمینه نیز استراتژی خاصی داشته باشید. صورت و بدن خود را جوری در مقابل و پایین تر از کودک قرار دهید تا بخواهد سر خود را کمی بلند کرده و پایین را ببیند. این کار را به دفعات زیادی تکرار کنید.

 

۳- داشتن استراتژی خاص در قرار دادن هر اسباب بازی در قفسه یا محیط مخصوص اسباب بازی های نوزاد

بسیاری از کتاب ها و مقالات مربوط به نوزادان پیشنهاد می کنند اسباب بازی های او را به نحوی در جاهای مختلف قرار دهید تا نوزاد مشتاق باشد و سر خود را به جهت های مختلف تکان دهد. با این کار می توان از بروز سندروم سر تخت یا پلاژیوسفالی جلوگیری کرد.

بازه سنی سه تا چهار ماه زمان بسیار خوبی برای آویزان کردن اسباب بازی ها در بالای سر و پاهای نوزادان است. با این کار نه تنها نوزاد به تکان دادن چانه خود تشویق می شود، بلکه سعی خواهد کرد دست های خود را جمع کرده و یا با پاهای خود ضربه های آرامی بزند. این مهارت ها نیز برای نوزادان این محدوده سنی ضروری هستند.

۴- قرار دادن یک اسباب بازی مناسب بر روی قفسه سینه کودک

قرار دادن یک اسباب بازی نرم و مناسب بر روی قفسه سینه نوزاد می تواند توجه او را برای مدت زمان زیادی جلب کند. اگر نوزاد شما اسلیپر می پوشد می توانید از تکنیک ویژه ای استفاده کنید؛ در این تکنیک باید از یک عروسک نرم بهره گرفته و به کمک آن اسباب بازی را در جای خود ثابت نگه دارید.

۵- بادکنک ها را فراموش نکنید.

این مورد نیز یکی دیگر از فعالیت های مناسبی است که می توان برای نوزادان در نظر گرفت.

البته نباید فراموش کرد که معمولا برخی از والدین نسبت به این موضوع هراس دارند؛ برخی متخصصان و والدین اعتقادی به استفاده از بادکنک در بازی با نوزادان ندارند. برای رفع این دسته از نگرانی ها بهتر است از بادکنک های لاتکس استفاده کنید و نیازی نیست آن ها به پای نوزاد متصل شوند.

به جای این کار می توانید آن ها را به دستگیره های در و کمد یا دیگر لوازم منزل گره بزنید. حالا کافیست کودک را بر روی تشک یا پتو مخصوصش قرار دهید، به نحوی که پای نوزاد به سمت بادکنک ها باشد. در این حرکت باید حتما تمام حواستان به کودک بوده و فقط به اندازه یک دست از او فاصله داشته باشید.

و در نهایت این راه هم بگوییم که اگر با این نوع بازی موافق نیستید، نیازی نیست حتما آن را اجرا کنید. این شما هستید که بهتر از هر کسی نوزاد خود را می شناسید.